Hylke Sasse en Madelein van der Hout Nederlands Kampioen Flying Junior 2021

Hylke Sasse en Madelein van der Hout zijn afgelopen zijn op 24 en 25 juli Nederlands Kampioen in de Flying Junior geworden, Sasse prolongeert daarmee zijn titel van 2019.

De Flying Junior klasse zou dit jaar haar 65 jarig bestaan vieren met een NK en WK in het Noord-Hollandse Monnickendam. Helaas is door de Covid Maatregelen het grootste deel van de buitenlandse deelname weggevallen. Desondanks kon de klasse rond de 25 boten uit Nederland en Duitsland op het water brengen voor het Open Nederlands kampioenschap.

In een spannende strijd met Guido Sol en Coen de Nooijer, wisten Hylke Sasse en Madelein van der Hout uiteindelijk de strijd in hun voordeel te beslechten. Op de derde plek eindigde Elske Vermeij met Oigen Blankert als bemanning.

De week zal vanaf woensdag 28 juli worden vervolgd met de Dyneema FJ Worlds 2021 , waar vanwege het gebrek aan buitenlandse deelname geen wereldtitel aan verbonden zal zijn, maar daar zal de strijd niet minder om zijn.