Geslaagd tune up weekend in Monnickendam!

7 & 8 mei was het tune-up weekend in Monnickendam. Met 11 fj’s zijn we dit weekend de Gouwzee op geweest om weer even te trainen en wat wedstrijdjes te zeilen!
Op zaterdag begonnen we met een gezamenlijke lunch en een korte voorbespreking voordat we rond half 1 het water op gingen. Eerst deden we even wat oefenstartjes om in te komen, maar natuurlijk mocht iedereen ook zijn eigen ding doen. Daarna waren er 2 korte wedstrijden.


Toen we klaar waren, en iedereen klaar was met klussen aan de boot, was er borrel op de kant. Daar hebben we nog even gezeten en gepraat over de dag. Om 19.00 uur gingen we gezamenlijk richting de Bierderij. Daar hebben we gezellig gegeten met elkaar en nog wat meer na gekletst. En toen was het al weer het eind van de dag. Sommige mensen gingen naar huis, maar andere bleven slapen in de tent/camper bij de vereniging.

Zondag was om 8.30 uur het ontbijt op het startschip. Adriaan had heerlijke eieren gebakken en we maakten lunch klaar voor op het water. De start zou om 11.00 uur zijn, maar dat haalde niet iedereen. Het was heel mooi weer; minder wind dan zaterdag, maar toch wel lekker. Na vier wedstrijden voeren we weer terug naar de haven. Daar ging iedereen de boot klaarmaken om weer mee terug naar huis te nemen. Het weekend eindigde met een borrel en de prijsuitreiking. De Monnickendamse puntentelling beviel goed. Niet de eersten op de lijst kregen de prijzen, maar de laatsten werden de eersten! Zo helpen we elkaar om de volgende keer vooruitgang te boeken. Uiteindelijk was het een erg gezellig weekend met goede wind en mooi weer, zeker een succes dus!