Hylke Sasse en Madelein van den Hout wereldkampioen!!

Nederland was goed vertegenwoordigd tijdens het Italiaans Kampioenschap en Wereld Kampioenschap in Colico op het Comomeer in Italië. De Nederlandse zeilers Hylke Sasse en Madelein van den Hout winnen beide kampioenschappen.

Van 22 juli t/m 24 juli is het Italiaans kampioenschap verzeild in de FJ klasse op het Comomeer. Er waren 34 deelnemers, waarvan 10 Nederlandse teams. Hylke Sasse en Madelein van den Hout (NED1332) hebben deze titel overtuigend op hun naam weten te zetten. Esther en Miriam de Jong waren overtuigend tweede en daarmee ook het beste jeugdteam onder de 18 jaar. Er zijn totaal 6 wedstrijden gezeild in wisselende omstandigheden. Het was een mooie voorbereiding op het WK.

Van 27 juli t/m 30 juli is aansluitend het Wereld Kampioenschap verzeild. Er waren totaal 55 deelnemers op het Comomeer om te strijden voor de wereldtitel van 2022, waarvan 18 teams uit Nederland. Het is goed te zien dat de FJ klasse weer opleeft als jeugd boot. De jeugd onder de 18 jaar en studenten onder de 25 jaar waren uitstekend vertegenwoordigd en zeker goed voor 50% van de deelnemers. Er zijn totaal 7 wedstrijden verzeild. Helaas was er op de slotdag geen wedstrijd mogelijk, vanwege de instabiele weersomstandigheden. Het was een spannend kampioenschap waar de eerste 4 teams dicht bij elkaar zaten. Uiteindelijk hebben Hylke Sasse en Madelein van den Hout toch het kampioenschap op hun naam weten te zetten door hun constante en overtuigende resultaten. Tweede werden Guido Sol en Koen de Nooijer. De derde plaats was voor Esther en Miriam de Jong, die ook de prijs wonnen voor het beste jeugd team onder 18 jaar. Het podium was volledig gevuld met Nederlandse teams.

Beide evenementen werden georganiseerd en gehost door zeilvereniging GEAS NBC Vela in Colico aan het Comomeer. Voor de fans thuis waren de wedstrijden te volgen via het portal TracTrac. Mooi is dat je alles nog een keer kunt terug zien. We kijken terug op een schitterend evenement met mooie resultaten, ervaringen en nieuwe vriendschappen.

Tekst: Adriaan Schmal