FJ Klasse 65 jaar jong! Kom naar de COEN GÜLCHER MEMORIAL REGATTA op 9 OKTOBER 2021

Coen Gülcher, promotor van zowel FD als FJ en de ontwerper, Uus van Essen, hebben 65 jaar geleden de allereerste houten, enkele bodem Flying Junior in de haven van de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht te water gelaten. Reden voor een feestje in de vorm van een borrel en barbecue voor alle FJ zeilers, jong oud en ondersteunende familieleden. De borrel start zaterdag om 16.00 uur. De BBQ om 19.00 uur. Voor deelname aan de barbecue kan men inschrijven op de site van de KWVL: Ga in de balk naar “inschrijven” en daarna naar inschrijven barbecue. Voor deelname aan de vier wedstrijden van de Coen Gülcher Regatta geldt hetzelfde: bezoek de site van de KWVL, ga naar inschrijven, daarna inschrijven voor de Coen Gülcher. Graag inschrijven voor vrijdag 8 oktober.

De wedstrijden worden geleid door de KWVL. In verband met de verbouwing van het clubhuis van de KWVL zal het gehele walgebeuren, stalling boten en horeca, plaatsvinden bij de naast gelegen GWV De Vrijbuiter.

Inmiddels zijn heel veel oud FJ zeilers via WhatsApp benaderd om bij borrel en BBQ aanwezig te zijn. We missen nog enkelen, omdat we de recente telefoonnummers niet kunnen achterhalen (o.a. Pieter Dekker, Jan Bultman en Jeroen Meijers, enzovoorts). Graag doorgeven aan Theo Remmerswaal (via www.botenbank@nfjo.nl) als iemand contactgegevens heeft.

Om de feestvreugde te verhogen zal omstreeks 16.00 een korte wedstrijd plaatsvinden tussen de Nederlands Kampioenen van de vorige eeuw. Ze zijn nog allemaal fit als nooit tevoren. Start en finish bij de starttoren van De Vrijbuiter. Deelnemers zijn o.a. Pieter Heerema, Duuk Dudok van Heel sr, Rob Huisman, Eelco Blok, Jean Bart Jaquet, Nils Spliethoff, Hans Cox en Remco Sol.
Deze wedstrijd is te volgen met een drankje en een hapje onder de starttoren waar meer dan 50 oud FJ zeilers zich zullen verzamelen.

Het wordt een prachtig weerzien met veel bekenden. Iedere FJ bemanning, partners en kinderen zijn welkom. Dus zorg dat je er bij bent.

See you zaterdag om 16.00 uur in het clubhuis of onder de starttoren!