Trainingskamp

De NFJO organiseert met Hemelvaart in Nes een zeil(wedstrijd)training voor FJ-zeilers. We maken gebruik van de accommodatie Berch van zeilschool Pean. De accommodatie is direct gelegen aan de Wijde Ee, hierdoor is er veel tijd om te zeilen! De Wijde Ee is een ruim meer met weinig omliggende bomen. Een goede plaats om weer in vorm te komen voor het aankomende seizoen en te trainen voor het EK deze zomer! De training begint op donderdag 30 mei en eindigt op zondag 2 juni. Vier dagen trainen, ervaring opdoen en uitwisselen, theorie behandelen en gezelligheid. Net als afgelopen jaren hopen wij ook een aantal Duitse teams te mogen ontvangen. Trainingen zullen worden gegeven door zeer ervaren FJ-zeilers.

Programma

De dag begint met stevig een ontbijt en de voorbespreking voor de training van de dag. Na de ochtendtraining is er een lunchpauze, gevolgd door de middagtraining. Na het opruimen van de boten is het om 18.00 uur avondeten. ’s Avonds wordt er tijd besteed aan theorie, waarna er nog tijd is voor ontspanning. Het is bedtijd om 22.30 uur (jonger dan 16) en om 23.30 uur (ouder dan 16), met volstrekte rust om 24.00 uur en die rust is nodig als je bedenkt dat om 7.00 uur de wekker weer gaat voor de volgende intensieve dag.

Trainingsonderdelen

In de trainingen komen de verschillende aspecten van het wedstrijdzeilen naar voren. De training wordt gegeven door ervaren trainers en is toegankelijk voor beginnende en ervaren zeilers. Op de eerste dag worden er groepen gemaakt, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan zeilen. Om de training voor iedereen een passende inhoud te geven, willen we graag van iedereen weten wat men hoopt te leren en waar zij aandacht aan willen besteden. De nadruk van het trainingskamp zal liggen op de basis van het (wedstrijd)zeilen, zoals overstag gaan, gijpen, hangen en sturen met gewicht, spinnakeren, trapezestaan, het boeironden. Natuurlijk wordt er voldoende tijd besteed aan gezamenlijke wedstrijden, zodat ook geoefend kan worden met verschillende start technieken en wedstrijd tactieken. Bij het theoriegedeelte staan het wedstrijdreglement, de tactiek en de zeiltrim centraal. Ook kan een ‘echt’ protest worden behandeld. Ook is er natuurlijk ruimte voor alle vragen die je wilt stellen.

De kosten

De kosten voor Nederlandse Nes deelnemers bedragen € 190,- per persoon. Niet-leden betalen € 220,-. Niet-leden kunnen ook direct lid worden van de NFJO. Zij betalen dan wel € 220,- voor het kamp, maar daar zit dan ook het eerste jaar contributie bij inbegrepen! Voor Duitse deelnemers zullen de kosten € 190,- per persoon bedragen. Voor zeilers die niet alle dagen wordt een dagprijs van 47,5 per persoon gehanteerd. Voor familieleden en/of andere niet zeilende deelnemers is de prijs €40,- voor het gehele weekend.

Het inschrijfgeld dient vooraf betaald te zijn, zodat het kamp compleet en totaal verzorgd klaar staat als jullie komen. Bij de kosten is inbegrepen: de trainingen, de overnachtingen, het ontbijt, de lunch, avondeten en koffie en thee. De lunch op donderdag moet je zelf meebrengen!

Aankomst- en vertrektijden

Je wordt op donderdag om 10.00 uur in Nes verwacht. Tot 11.30 uur is de tijd om de boot op te tuigen, te verkleden en je meegebrachte lunch te nuttigen. Om 11.30 uur starten we met het programma. Op zondag eindigt de training om 15.00 uur.

Inschrijven

Om je in te schrijven stuur je een mail naar sebastiaan.klaassen@gmail.com Meldt in de mail duidelijk met hoeveel personen je komt en hoeveel personen er mee zeilen.

Verblijf

Pean 1
8494 NB Akkrum-Nes
Tel. (0566) 631392
Accomodatie Berch
Tel. (0566) 631606.
website: pean.nl
Email: info@pean.nl

Routebeschrijving

  • Neem vanaf de A-32 (Heerenveen-Leeuwarden) afslag 13 (Akkrum-Aldeboarn)
  • Ga richting Akkrum-Oost/Nes
  • Volg richting Nes
  • Vanaf Nes staat zeilschool Pean aangegeven
  • Na de watertoren in Nes is het nog ongeveer 4 km slingeren tussen de weilanden door
  • Voorbij het gemaal ziet u aan uw linkerkant een rode en groene boei die de oprit van Pean markeren

Tot ziens in Nes!