OBK en vooruitblik naar het NK

Waar denk je aan bij het OBK Flying Junior?
Ik in ieder geval aan zon, weinig wind, Antwerpse gezelligheid in de vorm van lekker eten, speciale biertjes en gastvrijheid.. dit resulteert in een zeer amusant weekend! Zo getuigd ook dit filmpje van topfotograaf Erwin van Iseghem: https://youtu.be/9YaUxoCGa5A

Dit jaar begon het weekend voor mij al op vrijdagavond toen ik samen met Bart naar Antwerpen ben gereisd om daar alvast te gaan feesten tot in de vroege uurtjes. Op zaterdagochtend rolden wij onze tenten uit en bleken zowaar de eerste boten inmiddels te zijn aangekomen. Onze boot moesten we nog even op wachten want Heike zou deze meenemen dus hadden wij de tijd om een lekker ontbijtje met koffiebroodje te halen bij de supermarkt. Nadat iedereen was aangekomen werd de wind ook ietsje sterker, van een spiegelplas tot een plas met windwakken en rimpelingen.
Al doende gingen we het water op en konden we 2 wedstrijden varen voordat de wind er mee ophield.. later werd nog een derde poging gedaan maar eenmaal op het water werd het sein gehesen ‘geen wedstrijden meer vandaag’. Vervolgens heerlijk gegeten en daarna ging het in groepjes de stad in.

Opnieuw werd er door de harde kern tot in de vroege uurtjes gefeest en met een paar uur slaap bleek er ineens mist te hangen op de plas. Ik hoor jullie denken dat was gewoon mist in jullie hoofd, maar nee er was ook daadwerkelijk wat mist welke gelukkig snel wegtrok. Er was wat meer wind voorspeld voor op zondag maar helaas bleek dit geen waarheidsgetrouwe voorspelling te zijn en moesten we het wederom doen met windwakken en vlagen welke door de familie Kalkhoven perfect werden gelezen. En zij met drie eerste plaatsen duidelijk de beste waren deze zondag en met het resultaat van de eerste race van zaterdag met de overwinning aan de haal gingen. Zo werden zij tot Antwerps kampioen 2017 getroond en bovendien ook nog eens de wimpel als Belgisch kampioen in ontvangst mogen nemen die er plotseling toch bleek te zijn. Rolf werd 2e, Guido 3e en Bart en ik moesten genoegen nemen met de 4e plek wat gezien onze brakheid best een prestatie was maar ons fanatisme niet had weggenomen.

Nu is het even 2 weekenden rust met het FJ zeilen waarop het NK/Coen Gulcher gaat volgen! Er staat al een aardig aantal ingeschreven op www.kwvl.nl maar er missen ook nog een hoop! Graag dus allemaal zo spoedig mogelijk jullie inschrijven en spoor elkaar aan te komen!

Geniet van het filmpje en de foto’s en tot bij het NK!

Hylke